Thursday, June 11, 2009

about takut kahwin..


Helo suma yg sudi singgah kat blog sya ni..
Bila sya baca komen2 kmu kat penulisan2u byk yg tnya psl agama watak2nya..
actually, sya tak letakkn religion mrka lg..
sbb bagi sya yg pntg crta org Malaysia kn..
so, korang rsa amacam?
pa kta korang kongsikn pndpt korang ttng soal ni..
please..

6 comments:

i believe i can fly said...

owh..camtu..

Anonymous said...

salam..boleh x kasi ternag cket tulisan kat blig ni?? xpun tukar BG...x jelas la tulisan..

Anonymous said...

Hi abigail..
sebagai salah seorang pembaca coretan anda, saya rasa anda memang seorang yang berbakat di dalam bidang penulisan ini. Seorang penulis yang baik mempunyai tanggungajwab sosial yang tinggi terhadap pembentukan masyarakat. Memamg rakyat Malaysia berbilang kaum tetapi teras budaya kita adalah berlandaskan pegangan agama masing-masing.
Oleh itu, pada pendapat saya, setiap watak yang anda cipta haruslah melambangkan ciri tersebut supaya tidak menimbulkan kekeliruan atau salah faham. Jika kekeliruan ini dpt diatasi, saya rasa pembaca lebih mudah menerima jalan cerita anda walaupun watak-watak tersebut bukan beragama Islam.
'happy writing'

keSENGALan teserlah.. said...

yup2..mmg btol..
hehe..tp curious je nk taw..
so,,untuk cite nieh watak dorang bkn muslim,,
cmnepon,,
dorang ttp malaysian..
hehee...
smbbung3 takut kawen..

YONG JIAO XIU said...

ha blh je letak pasal religion dorg, no hal. alos kalo baca cter org putih pun dia letak gak agama christian so no problem at all about religion. buat apa yg awak nak buat, asal awak tahu pasal agama tu and selesa. that all. sambung cepat ye.

Anonymous said...

hello..
sy rse anda ptt ltk agama diorg..
coz sy rse watak2 dlm karya anda akn lbh mntp dengan adanya perwatakan yang jelas dan tidak m'gelirukan...
apa2 pn gud luck. cerita anda mmg best

Thursday, June 11, 2009

about takut kahwin..


Helo suma yg sudi singgah kat blog sya ni..
Bila sya baca komen2 kmu kat penulisan2u byk yg tnya psl agama watak2nya..
actually, sya tak letakkn religion mrka lg..
sbb bagi sya yg pntg crta org Malaysia kn..
so, korang rsa amacam?
pa kta korang kongsikn pndpt korang ttng soal ni..
please..

6 comments:

i believe i can fly said...

owh..camtu..

Anonymous said...

salam..boleh x kasi ternag cket tulisan kat blig ni?? xpun tukar BG...x jelas la tulisan..

Anonymous said...

Hi abigail..
sebagai salah seorang pembaca coretan anda, saya rasa anda memang seorang yang berbakat di dalam bidang penulisan ini. Seorang penulis yang baik mempunyai tanggungajwab sosial yang tinggi terhadap pembentukan masyarakat. Memamg rakyat Malaysia berbilang kaum tetapi teras budaya kita adalah berlandaskan pegangan agama masing-masing.
Oleh itu, pada pendapat saya, setiap watak yang anda cipta haruslah melambangkan ciri tersebut supaya tidak menimbulkan kekeliruan atau salah faham. Jika kekeliruan ini dpt diatasi, saya rasa pembaca lebih mudah menerima jalan cerita anda walaupun watak-watak tersebut bukan beragama Islam.
'happy writing'

keSENGALan teserlah.. said...

yup2..mmg btol..
hehe..tp curious je nk taw..
so,,untuk cite nieh watak dorang bkn muslim,,
cmnepon,,
dorang ttp malaysian..
hehee...
smbbung3 takut kawen..

YONG JIAO XIU said...

ha blh je letak pasal religion dorg, no hal. alos kalo baca cter org putih pun dia letak gak agama christian so no problem at all about religion. buat apa yg awak nak buat, asal awak tahu pasal agama tu and selesa. that all. sambung cepat ye.

Anonymous said...

hello..
sy rse anda ptt ltk agama diorg..
coz sy rse watak2 dlm karya anda akn lbh mntp dengan adanya perwatakan yang jelas dan tidak m'gelirukan...
apa2 pn gud luck. cerita anda mmg best